1:a Sidan http://www.mycourt.se/ http://www.mycourt.se/index.php?refer=8ef23c64093f851632e9d58978f59139#register_ppl

Rapport från JSM

JSM Göteborg

Detta JSM har vi provat en ny variant av samarbete och det visade sig att det var väldigt lyckat. Vi åkte ner tre coacher från TTK, FTK och SPTK. 

 

 

Vi delade på boende transport, matchbevakning, inbollning och träningar. Förutom att det blev mer ekonomiskt för klubbarna så var känslan att vi hann med allt som man vill ha ut av en tävlingsresa.

 

En viktig del som vi tryckte på var träning i kombination av tävling, 
det spelade ingen roll om man haft match samma dag utan spelaren fick vänja sig vid att avverka ett träningspass på kvällen ändå.

 

Det märks att all kontinuitet i träningen har gett resultat, det var många spelare som visade uppåtgående utvecklingskurva från alla klubbarna.

 

FTK's spelare utmärkte sig väldigt väl med ökad medvetenhet och noggranhet kring träning och match.

 

F14

Alma Johansson visade att hon utvecklats under förra året, tyvärr räckte det inte till seger men spelet fanns där. Alma har kämpat på under året och visar att träning ger färdighet, så kämpa på!

 

F12

Martina Petrovic gick två omgångar efter väldigt bra spel men fick se sig besegrad mot en formstark semifinalist Nelly Mezan från TTK. Martina har ett år till på sig i denna klass eftersom hon var ett år ung.

 

F12

Olvia Berg Wadsten spelade fin tennis och vann två matcher, i åttondelsfinalen blev duktige finalisten Vanessa Widell-Ersöz för svår men inte utan att Olivia Pressade henne lite.

 

F12

Angelina Melki som haft en sjuk och skadedrabbad termin visade att hon är på väg tillbaka, hon gick ända till kvartsfinal efter bra och övertygande spel. I kvarten blev Wilma Karlander Lerums TK för svår.

 

P16

Filip Hallin har visat att han tagit ett kliv till i sin utveckling, kvartsfinalen förlorade han mot David Norfeldt GLTK. Filip var ett år ung i klassen. Efter den förlusten fick han rejäl revansch och tillsammans med sin duktige dubbelpartner Jonas Eriksson-Ziverts tog dom hem dubbelfinalen, otroligt starkt jobbat!

 

F12

Maria Petrovic tog storslam, hon var förhandstippad att ta hem singeln i F12 men att ha ett favoritskap i den åldern är inte det lättaste. Maria fick kämpa med att hitta sin rytm och det är i dessa lägen det visar sig om man är stark mentalt. Hon klarade pressen och i finalen vann hon i en tuff tresetare mot Vanessa Widell-Ersöz. Ett par timmar efter singel finalen säkrade hon och parkamraten från TTK Nelly Mezan dubbelguldet också. Det är inte ofta spelare tar hem både singel och dubbel i en så stor tävling som JSM.

 

Stort tack till TTK, SPTK och FTK att ni som klubbar tror på sådana här sammansättningar, det visar att klubbverksamheten har mycket outnyttjad mark att utforska när det gäller klubbsamarbeten både ekonomiskt och kvalitetsmässigt.

Våra Sponsorer


                  

 
 
 
 
 
 
 
 

 
|
 Uppdaterad: 2018-11-08 |
|