1:a Sidan http://www.mycourt.se/ http://www.mycourt.se/index.php?refer=8ef23c64093f851632e9d58978f59139#register_ppl

Sammanfattning Maria Petrovic Nike International Bolton

Maria har spelat totalt 2 matcher på denna resa, 2 i singel.
Hon vann en match i singel.

Maria kombinerade träning och matcher på ett proffsigt sätt.
Ett mål med resan var att skapa insikt i att fortsätta med sina träningsrutiner trots hon spelar en stor turnering, samt att behålla en proffsig attityd och tävlingsmentalitet oavsett situation.

 
 

Första matchen spelade hon mot Laure Line Cloude (Belgien) som var seedad nia. Maria spelade lite spänt i början men slappnade av ju längre matchen gick. Hon förlorade första set  7-6, vann andra 7-6, spelade ut i tredje och vann med 6-2.

Andra matchen var mot mycket tufft motstånd. Hon mötte Loudmilla Bencheikh från Frankrike (gick till semifinal i huvudturneringen) hon var seedad fyra. Fransyskan var väldigt stabil i sina servegame, trots att de flesta gamen gick till 40 lika så var det rutinen som visade sig till fransyskans fördel. Maria visade upp en väldigt proffsig inställning med peptalk och knutna nävar trots underläge och tuffa dueller som hon förlorade, något vi jobbat mycket med. Förlust med 6-2, 6-2

Maria visade även proffsighet utanför banan. Hon scoutade sina motståndare med bra analyser och hade egna idéer till hur hon skulle spela (gameplan). Hon tog även egna initiativ till att boka träningsbanor och hitta sparringpartners.

Slutord: Att få resa med en spelare på detta sätt ger otroligt mycket. Kommunikationen när man reser spelare och coach blir mer påtaglig. Därför är det viktigt att planera och försöka hålla planen så gott man kan, jobba med rutinerna på och utanför banan. Även om jag tränat med Maria i många år lärde jag mig nya saker om henne som person, vilket jag kommer ta med mig i hennes fortsatta utveckling. I slutändan handlar det om förtroendet mellan tränare, spelare och föräldrar. Det är så budskapet når fram.

Coach på resan
Micael Schjölin

Våra Sponsorer


                  

 
 
 
 
 
 
 
 

 
|
 Uppdaterad: 2018-11-08 |
|